Indian stillingia oil and tallow

Télécharger
  1. Obtenir@CNRC : Indian stillingia oil and tallow (Ouvre dans une nouvelle fenêtre)
DOITrouver le DOI : http://doi.org/10.1007/BF02672656
AuteurRechercher : ; Rechercher :
TypeArticle
Titre de la revueJournal of the American Oil Chemists' Society
Volume35
Numéro2
Pages6871; nbre. de pages : 4
RésuméThe stillingia oil and tallow from the seeds ofSapium sebiferum Roxb., have been studied for their component fatty acids and component glycerides. The fatty acids composition was determined by Twitchell's lead-salt-alcohol method followed by systematic fractionation of the methyl esters under high vacuum. The glyceridic composition of the stillingia oil has been examined by permanganate-oxidation and bromination methods whereas the composition of the glycerides of the stillingia tallow was arrived at by using the low-temperature crystallization technique. The component fatty acids of the stillingia oil have been found to consist of caprylic (1.5%), capric (1.0%), myristic (0.97%), palmitic (2.8%), stearic (1.0%), oleic (9.4%), linoleic (53.4%), and linolenic (30.0%); the latter two are the major constituents. The glycerides of the oil were found to consist of disaturated-mono-linolein (7.9%), mono-saturated-dilinolein (7.9%), mono-oleo-di-linolein (6.1%), monolinoleno-di-linolein (45.7%), mono-linoleo-di-linolenin (10.7%), mono-oleo-di-linolenin (3.3%), and oleo-linoleo-linolenin (18.4%). The fatty acids composition of the stillingia tallow was found to be lauric (0.3%), myristic (4.2%), palmitic (62.3%), stearic (5.9%), and oleic (27.4%). The component glycerides were found to be trisaturated (31.2%), disaturated monounsaturated (64.0%) and monsaturated, diunsaturated (4.8%).
Date de publication
Langueanglais
Publications évaluées par des pairsOui
Publication du CNRC
Cette publication n’est pas du CNRC

Ce sont des publications qui ont été rédigées par un auteur du CNRC, mais avant que celui-ci soit employé du CNRC.

Numéro du CNRCNARANG1958
Numéro NPARC9382675
Exporter la noticeExport en format RIS
Signaler une correctionSignaler une correction
Identificateur de l’enregistrementc4e67aab-06de-4607-b11f-888744656677
Enregistrement créé2009-07-10
Enregistrement modifié2016-05-09
Mettre en signet et diffuser
  • Partagez cette page avec Facebook (Ouvre dans une nouvelle fenêtre)
  • Partagez cette page avec Twitter (Ouvre dans une nouvelle fenêtre)
  • Partagez cette page avec Google+ (Ouvre dans une nouvelle fenêtre)
  • Partagez cette page avec Delicious (Ouvre dans une nouvelle fenêtre)